Traversées de boulevards : quand le cycliste devient piéton

Part 1

Part 2

Part 3

Pentru că pista de biciclete continuă doar spre bulevardul Griviței, biciclistul se transformă în pieton pentru a trece strada Mihail Kogălniceanu. Potrivit spuselor acestuia, în această zonă, traversarea este periculoasă pentru că șoferii vin lansat, uneori cu o viteză de 80 de kilometri la oră, deși limita este de 50.

Odată traversată strada, bicicliștii sunt nevoiți să urce bicicleta pe scări pentru că gradul mare de înclinare al rampei o face nepracticabilă. Biciclistul crede că singurul motiv pentru care rampa de la trecerea de pietoni a fost amplasată acolo este pentru că în față își are sediul Primăria. Aceasta este obligată să asigure facilități de mobilitate pentru persoanele cu dizabilități și pentru a întruni criteriul a improvizat o rampă prin umplerea cu ciment a unei porțiuni din scară. Cum panta se oprește direct în stradă, gândul ne duce la pericolul pentru persoanele care se deplasează în cărucior rulant.

 După orele 17, la ieșirea de la muncă, biciclistul are de traversat bulevardul 15 Noiembrie care este aproape blocat și se circulă greu datorită numărului mare de șoferi care ies de la muncă.

 Traversând din nou strada Mihail Kogălniceanu la întoarcere, biciclistul atrage atenția că traversarea în sens opus ridică probleme datorită amplasării neinspirate a stâlpului care obturează vizibilitatea șoferilor. Cu alte cuvinte, uneori șoferii nu opresc la trecere pentru că nu îi văd pe pietoni din cauza stâlpului.