Pietonalul Bulevardului Victoriei: tot mai îngust, mai anevoios la picior

Mergând dinspre bulevardul Victoriei spre parc, drumul pare lung și trotuarul lat.

 

La o privire mai atentă, se observă că barele metalice cu rolul de a delimita spații de parcare sunt semne că spațiul alocat pietonilor începe să se îngusteze. Acestea fie împiedică parcarea mașinilor pe trotuar fie delimitează intrări ale mașinilor dinspre bulevard spre clădirile de birouri construite mai recent. Astfel, o promenadă cursivă și largă, amenajată inițial doar pentru pietoni, ajunge să fie îngustată de parcări și întreruptă de intrări amenajate pentru șoferi.

Ochiul se oprește pe jos și nu se odihnește: pavajul nu este uniform, ci păstrează urmele intervențiilor pentru repararea țevilor de apă sau gaz, intervenții care au lăsat în urmă șanțuri umplute inestetic cu pietriș și guri de canal integrate neuniform în pătura de asfalt.