Grija pentru celalalt prin labirintul de spatii de parcare

Traversând zona din Centrul Civic, pietonul alege în majoritatea cazurilor evitarea zgomotului și stimulilor vizuali permanenți

de la bulevard și preferă scurtăturile care ii oferă verdeață și, calm. Această traversare ne permite să observăm spatiile hibride rezultate din reorganizarea, după comunism, a spațiilor din jurul blocurilor, mai ales prin prezența mașinilor.

Zonelor marcate de verdeață și bănci, li s-au adăugat spațiile din ce în ce mai largi și negociate ale mașinilor, pe unde mici anunțuri de hârtie atrag atenția pietonului. În această juxtapunere, numai pietonul familiar locului, cel care traversează zilnic aceleași trasee, dă impresia că alege fără ezitare drumul de parcurs.

E interesant ce atrage sau deturnează atenția în mod spontan : o mică hârtie cu un anunț de angajare care își găsește loc pe un copac printre mașini ; un marcaj cu vopsea pe sol, realizat probabil de pietoni, bine intenționați și cu grija pentru semenul lor care s-ar putea simți dezorientat în acest labirint, și căruia i se indică drumul cel mai puțin anevoios și cel mai prietenos pentru a a parcurge la pas orașul.