Old and new in the Civic Centre

Pull the red line left-right to compare images

Bulevardul 15 Noiembrie - fostul Bulevard Lenin

Fotografia alb-negru este din anul 1960. Fotografie-document a Bulevardului Lenin. Scuarul de pe mijlocul bulevardului era locul prin care trecea calea ferată pe care circula trenul către Noua-Săcele, desființată în primăvara lui 1960.

Acum, vedem pe stânga sediul BCR și, în dreapta pozei, este bisericuța de lemn.

Sursă fotografie veche: http://orasulmemorabil.com/category/blog/

Bulevardul 15 Noiembrie

Fotografia veche (1960): În față, blocul ce există și acum, aproape de intersecția Verii-Toamnei. Casele din stânga, demolate, în vecinătatea bisericii de lemn de astăzi. Se vede Biserica Baptistă Maghiară de pe Toamnei.

În fotografia nouă se vede doar unul dintre blocurile vechi, celelalte fiind demolate înainte de 1989.

Sursa foto: http://orasulmemorabil.com/

Bulevardul 15 Noiembrie - fostul Bulevard Lenin

În fotografii, acum, se află: în dreapta, clădirea BCR; în față, este intersecția dintre Calea București strada Toamnei și strada Zizinului, intersecție cunoscută pe vremuri sub denumirea de “Trei alimentare”. În stânga, biserica de lemn și pasajul subteran.

Sursa foto 1987: http://orasulmemorabil.com/

Bulevardul 15 Noiembrie - fostul Bulevard Lenin

În fotografia veche, realizată în anii 1960, se vede fosta uzină Hidromecanica, astăzi dărâmată, în locul căreia se construiește acum un mall, așa cum se vede în fotografia recentă. Astăzi nu mai este trecerea de pietoni, ci există un pasaj subteran de trecere. Fotografii realizate de pe actuala stradă Iuliu Maniu, fostul bulevard Karl Marx.

Sursa foto 1987: http://orasulmemorabil.com/